location
вул. Марії Кюри, 5
Авто зі США та Європи
Всі 708 авто як для себе!
Обираємо сімейний автомобіль

Обираємо сімейний автомобіль

Зміст статті:
  • Ключові фактори вибору відповідних машин
  • Типи та особливості кузовів машин
  • Доставка сімейного авто із США

Сімейний автомобіль є ідеальним транспортним засобом, призначеним для поїздок великою сім'єю з маленькими або вже відносно дорослими дітьми. Такі машини вважаються надійними, зручними, безпечними в експлуатації, мають містке багажне відділення. Авто може бути представлене в різних цінових класах, мати суворий стриманий або яскравий сучасний зовнішній вигляд, відносно «скромний» або широкий набір функціональних можливостей.

Важливо! \"Сімейними\" можна назвати автомобілі, в салоні яких з комфортом можуть уміститися всі члени сім'ї, у т. ч. дитячі автокрісла (за потребою). До категорії «сімейників» можна віднести авто, які лояльні та невибагливі в обслуговуванні, мають гарну якість складання, надійні та довговічні комплектуючі.

Ключові фактори вибору відповідних машин

Сімейні автомобілі повинні вибиратися з огляду на потреби кожного члена сім'ї. Вибір підходящої моделі транспортного засобу є досить складним завданням, за якого необхідно враховувати безліч факторів. Пропонуємо розглянути основні критерії, на які слід обов'язково звертати увагу.

Рівень безпеки

Це ключовий момент, який особливо важливий для сімей з маленькими дітьми. Для забезпечення максимальної безпеки під час поїздок сімейна машина повинна мати систему AirBag з 6 подушками (при цьому бажано мати додаткові подушки для колін), надійними ременями зі спеціальними кріпленнями Isofix для дітей на задньому ряду, надувними шторками. Відмінним рішенням стане покупка автомобіля, що має гарний набір електронних систем безпеки, таких як ABS, ESP та ін.

Надійність моделі

Щоб сімейне авто не підводило у далеких поїздках, потрібно віддавати перевагу транспортним засобам відомих на світовому ринку марок та популярних моделей. Дана порада звучить банально, але, як показує практика, марка машини відіграє найважливішу роль у забезпеченні справної роботи протягом тривалого часу. Для вибору конкретного бренду та моделі можете вивчити відгуки на форумах та в соцмережах, порадитись із родичами, знайомими, колегами тощо.

Рівень комфорту

Комфортабельність вважається важливим фактором для будь-яких автомобілів, особливо для сімейних. Тут можна виділити кілька ключових моментів:

  • Особливості ергономічності місця водія: всі важливі органи керування та елементи повинні знаходитись у легкому доступі. Ідеальною вважається машина, у якій водій може виконувати будь-які маніпуляції, не відриваючись від спинки свого крісла. Відмінним доповненням є мультикермо, який забезпечує зручність керування основними системами транспортного засобу за допомогою спеціальних кнопок. Варто врахувати, що чим менше часу водій відволікатиметься на другорядні дії, тим уважніше він ставитиметься до самої дороги, що безпосередньо впливає на рівень безпеки.
  • Комфорт пасажирського простору: рекомендується віддавати перевагу сімейним машинам, які мають просторі задні диванчики. Хорошим буде вважатися авто, в якому високі дорослі пасажири не впираються в спинки передніх крісел. При цьому бажано, щоб залишалося достатньо простору вище за голову до полотна салону.
  • Комфортний мікроклімат: для сімейних поїздок (особливо на далекі відстані) дуже важливо підтримувати в салоні оптимальний температурний режим, незалежно від пори року та погодних умов. Тому слід вибирати машини, що мають кондиціонер, а краще – повноцінну кліматичну систему. Найкращим рішенням також стануть автомобілі з підігрівом крісел.
  • Наявність відділень для зберігання. Для великих сімей слід забезпечити достатню кількість бардачків, поличок, відділень у салоні, де можна було б вмістити потрібні речі. Всі автовиробники намагаються робити внутрішній простір з безліччю відсіків для водія, переднього та задніх пасажирів. Цей момент другорядний, але вибір авто для сім'ї краще все ж таки здійснювати з урахуванням даного нюансу.

Місткість багажного відсіку

Важливим фактором при виборі сімейного автомобіля є габарити багажника. Тривалі подорожі на великі відстані, та й міські поїздки всією сім'єю зазвичай вимагають перевезення з собою великої кількості багажу, при цьому нерідко вантажі є об'ємними та негабаритними, хоч і не завжди важкими. Відмінним варіантом є машини з багажним відділенням мінімум на 450-500 літрів. Також хорошим доповненням стане наявність автобоксу на даху, куди можна поміщати речі, що не влазять у основний багажник. Крім того, бажано додатково купити та встановити окремі кріплення для велосипеда, проте такі конструкції підходять не для кожного автомобіля.

Економічність в експлуатації

Тут мова йде про мнпро фактори:

  • робочий об'єм двигуна: цей показник впливає на податок при розмитненні авто для сім'ї (особливо важливо при покупці вживаної машини із закордону);
  • споживання палива: важливий момент, особливо при постійних поїздках до міського циклу з частими пробками;
  • обслуговування, ремонт: купівля нових запчастин для заміни старих зношених деталей та витратних матеріалів (технічні рідини, фільтри та ін.) є вагомою статтею витрат у будь-яких автовласників.

Важливо! Економічність в експлуатації та обслуговуванні багато в чому залежить від марки та моделі транспортного засобу.

Додаткові критерії вибору

Якщо ви думаєте, як вибрати сімейний автомобіль, слід враховувати й інші важливі моменти:

  • Число посадочних місць. В даному випадку слід брати до уваги кількість членів сім'ї, які зазвичай вирушають у поїздки, причому необхідно враховувати можливість встановлення дитячого автокрісла (а може і не одного). Тому вибір машини є індивідуальним кожної сім'ї.
  • Особливості догляду за салоном. Здавалося б, зовсім неважливий фактор, але на практиці він стає визначальним, адже потрібно постійно підтримувати чистоту салону. Так, слід враховувати матеріал та легкість видалення пилу та забруднень з усіх поверхонь інтер'єру сімейної машини, адже розлитий напій, крихти від печива та інші подібні моменти – звичні речі для поїздок з маленькими дітьми.

Існують і багато інших нюансів, які можуть вплинути на вибір, який купити сімейний автомобіль, але вони вже належать більше до особистих побажань автовласників та членів їхніх сімей.

Типи та особливості кузовів машин

Існує безліч типів кузова сучасних автомобілів, але як сімейна машина найбільше підходить хетчбек (тільки 5-дверний), седан, універсал, компактвен, мінівен, кросовер або позашляховик. Кожен варіант авто має свої особливості. Пропонуємо розглянути переваги та недоліки всіх типів, які дозволять визначити найкращі машини для сім'ї.

Плюси та мінуси хетчбеків

Хетчбеки - комфортабельні сучасні машини, які мають ряд незаперечних переваг для використання як сімейний автомобіль:

  • гарантія додаткової безпеки, що забезпечується підвищеною маневреністю, щодо компактними габаритами та оптимальним осьовим рознесенням коліс з краю кузова;
  • збільшені розміри отвору багажного відділення, що дозволяє легко розміщувати габаритні вантажі;
  • розширене скло на задніх дверях забезпечує хорошу оглядовість (дана особливість відноситься далеко не до всіх машин);
  • трансформованість салону, завдяки якій можливе перевезення та довгомірних вантажів;
  • доступний ціновий показник (порівняно з седанами та універсалами аналогічних моделей).

Проте автомобілі в кузові хетчбек мають деякі мінуси:

  • рівень шумоізоляції дещо гірший, ніж у машин у триоб'ємному кузові (у седанів багажник відокремлений від простору основного салону);
  • недостатньо хороша оглядовість заднього скла у разі повного завантаження багажного відсіку – цей недолік призводить до зниження безпеки маневрування;
  • щодо довгий прогрів салону у зимовий період часу;
  • порівняно невеликий обсяг багажника.

У випадку з подорожами великою сім'єю в багажний відсік хетчбека не вдасться поставити багато речей. Вирішити проблему можна, склавши спинку заднього ряду сидінь, але трансформоване положення не дозволить уміститися в салоні всім членам сім'ї.

Враховуючи описані мінуси, хетчбеки вважаються не найпопулярнішими \"сімейними\" машинами. Єдина модель, яка заслуговує на увагу – Ford Focus. Ці легендарні машини добре підходять для сімейних подорожей. Дані автомобілі оснащуються перевіреними часом економічними та надійними двигунами (особливо двигуни Eco Boost), мають різні допоміжні системи навіть у базовому варіанті.

Головні особливості седанів

Вибираючи ідеальний сімейний автомобіль, багато хто віддає перевагу саме седанам, а все завдяки наступним незаперечним перевагам:

  • забезпечення високого рівня безпеки у разі удару ззаду авто, що «наздогнало» (у седанах багажник є свого роду «буфером»);
  • відсутня ризик попадання до салону різноманітних частин у разі аварійного зіткнення;
  • велика місткість багажного відсіку;
  • збереження температури всередині салону при відкритій кришці багажника.

До негативних моментів покупки седана для великих сімей можна віднести досить скромну можливість транспортування великих предметів, а також мінімальну трансформованість салону.

Як і хетчбеки, седани теж досить рідко використовуються як основна машина для великих сімей. Якщо ж розглядати найкращий сімейний седан, то варто виділити Hyundai Solaris. Це бюджетні корейські авто, які характеризуються високою якістю, надійністю, комфортабельністю, економічністю палива (в середньому 7.2 л.). Також ці машини славляться високим ступенем безпеки, що підтверджується результатами численних краш-тестів.

Переваги та недоліки універсалів

Універсали єсвого роду різновидом 5-дверних хетчбеків, які відрізняються подовженою задньою частиною. Така конфігурація кузова надає такі переваги:

  • збільшена власна вага автомобіля (якщо порівнювати з седаном та хетчбеком), що сприяє покращенню стійкості транспортного засобу на дорогах при маневруванні;
  • найбільша місткість багажного відсіку поряд з компактвенами (якщо не брати до уваги мінівени та легковантажні фургони);
  • широкі можливості для трансформації салонного простору;
  • великі розміри отвору багажника (як і у випадку з хетчбеками).

Універсали вважаються найкращими легковими сімейними машинами, особливо для сімей, які часто беруть із собою у поїздки багато речей та вантажів. Але універсалам також властиві деякі мінуси: тривалість прогріву салону взимку, поширення сторонніх запахів та високі ризики попадання в салон будь-яких частин із багажного відсіку у разі «заднього» аварійного зіткнення.

Серед універсалів великі сім'ї частіше купують такі моделі:

  • Opel Astra. Невибагливі в обслуговуванні німецькі машини, які вважаються одними з найпопулярніших на українському ринку. Вітчизняні автовласники віддають перевагу завдяки невисокій вартості, економічності в обслуговуванні, надійності роботи.
  • Форд Фокус. Як і хетчбеки, ця модель заслуговує на увагу. Невибагливість в обслуговуванні, доступність деталей та витратних матеріалів, висока якість складання робить ці машини чудовим рішенням для великих сімей.
  • KIA Seed SW. Популярна лінійка південнокорейського автопрому, яка представлена ​​сучасними та надійними універсалами. Головні плюси моделі - хороша ціна, \"молодість\" авто, значний обсяг багажного відділення, стильне оформлення салону, роздільний клімат-контроль, відмінний функціонал.
  • Peugeot 308 SW. Відмінний представник французького автопрому, що має три ряди сидінь у модифікації \"Преміум\". Моторний ряд представлений бензиновими та дизельними моторами на 1.6 або 2 літри.
  • Volvo ХС70. Досить популярні шведські універсали, що забезпечують високий ступінь безпеки завдяки численним технічним рішенням (укріпленому кузову, енергопоглинаючому «передку», захищеності у разі бічного удару тощо). Комфортабельний салон та багажний відсік на 945 л. роблять автомобіль відмінним рішенням для далеких поїздок всією сім'єю.

У цій категорії сімейних машин також можна виділити Audi A4 Avant, Mercedes-Benz Е-Class Т-Modell, Subaru Outback.

Плюси та мінуси мінівенів, компактвенів

Машини в цих типах кузова вважаються габаритнішими (особливо якщо говорити про мінівени), тому їм віддають перевагу автовласники, яким часто доводиться перевозити великі вантажі (по роботі або особистим справам). До ключових переваг компактвенів і мінівенів варто віднести:

  • збільшений простір та місткість салону (у випадку з мінівенами можна купити 7-місні версії);
  • великий обсяг багажного відсіку;
  • високий рівень трансформації салону для зручності здійснення вантажоперевезення;
  • відмінна «задня» оглядовість (крім випадків, коли багажник повністю «забитий» речами).

При таких важливих плюсах автомобілі в кузовах компактвена/мінівена мають деякі мінуси:

  • слабка шумоізоляція;
  • тривалість прогріву повітря у салоні взимку;
  • відносно збільшені габаритні показники, які негативно впливають на рівень маневреності.

Якщо розглядати надійні сімейні автомобілі, то варто виділити такі компактвени та мінівени:

  • Chevrolet Orlando. Семимісна модифікація з багатьма поличками та відсіками у просторому салоні. При повному завантаженні пасажирів багажник має 89 літрів, а при складанні заднього ряду – 1584 літрів. Машини оснащені 2-літровими дизельними двигунами на 163 л. с.
  • Opel Zafira Tourer. Відмінні надійні авто, які пропонуються за доступною ціною. 5-місні компактвени мають багажник 710 л, також у лінійці є 7-місна модифікація.
  • Ford S-MAX/Galaxy. Два соплатформенні місткі та надійні автомобілі. «Гелекси» відмінно підходять для спокійної їзди, а «С-МАКС» більше сподобаються активним водіям. Моторний ряд представлений як бензиновими, так і дизельними двигунами 2 та 2.3 л.
  • KIA Venga. Харизматичні компактвени з відносно скромними габаритами, які мають місткий салон, при цьому вартість машин досить доступна для українських автолюбителів.

У цій категорії варто також виділити інші «сімейні» авто: Citroen C4 Grand Picasso та Berlingo, Toyota Alphard, Volkswagen Multivan.

Плюси/мінуси кросоверів, позашляховиків

Автомобілі в цих кузовах вважаються найсоліднішими і комфортабельними, тому якщо розглядати ТОП сімейних машин, то ця категорія буде найбільшою. Популярність кросоверів та позашляховиків обумовлюється наступними перевагами (особливо стосуються повнопривідних модифікацій):

  • відмінні показники прохідності за рахунок високого кліренсу, що забезпечує універсальність експлуатації цих автомобілів (поїздки у міському циклі, їзда великими трасами, бездоріжжям, ґрунтовими дорогами, гористою місцевістю тощо);
  • гарна пасажирська місткість (особливо якщо говорити про машини з трьома рядами сидінь);
  • великий обсяг багажника (поряд із компактвенами та універсалами);
  • підвищений рівень безпеки.

У кросоверів та позашляховиків є і свої негативні моменти:

  • щодо високий рівень витрати пального;
  • більш слабка маневреність (якщо порівнювати з седаном чи хетчбеком);
  • порівняльна дорожнеча обслуговування.

Якщо ви шукаєте хороший сімейний автомобіль, рейтинг буде включати такі кросовери та позашляховики:

  • Toyota RAV4. Один із лідерів у своєму сегменті, який славиться надійністю та невибагливістю за досить доступного цінника.
  • Hyundai Creta. «Молоді» компактні кросовери, що мають високу продуктивність, дуже демократичну ціну, місткий салон і багажник.
  • Honda CR-V. Відмінні японські кросовери для великих сімей, які цінують бездоганну якість і надійну «начинку».
  • Kia Soul. Затребувані та недорогі південнокорейські авто, що характеризуються комфортністю, практичністю, стильним оформленням.
  • Renault Duster. Бюджетні кросовери з гарною прохідністю, високою потужністю моторів та економічним споживанням палива.
  • Ford Kuga. Стильні кросовери з інноваційними технічними рішеннями, гарною місткістю та комфортабельністю.
  • Suzuki Grand Vitara. Одні з найкомфортніших авто у своїй категорії, які можуть похвалитися потужністю, просторим салоном, містким багажником.
  • Mitsubishi Outlander. Гідні автомобілі, які цінують за надійність, комфортність експлуатації, широкий функціонал.

Серед кросоверів та позашляховиків, які чудово підходять для сімейного використання, варто також виділити Chevrolet Captiva та Traverse, Nissan Qashqai+2, Kia Sportage, KIA Mohave, Mazda СХ-9, Hyundai Santa Fe.

Доставка сімейного авто із США

Багато з вищеописаних моделей досить дорогі, тому багато українців вирішують купувати підтримані машини з доставкою з Америки. Це зумовлено тим, що на аукціонах у США часто продаються авто з відносно невеликим пробігом у досить хорошому технічному стані (зазвичай після легких ДТП та незначних пошкоджень кузова), які пропонуються за суттєво заниженими цінами.

Компанія «Мотормарт» надає комплексні послуги доставки вживаних машин з Америки в Україну. Наші фахівці докладно вивчають історію автомобілів, здійснюють викуп, перевезення та розмитнення транспортних засобів різних марок та моделей. У разі пошкодження авто в дорозі зі США ми оформляємо страхування, що унеможливлює фінансові втрати нашої компанії та самих клієнтів.

Додати коментар

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
Підписуйтесь на розсилку та отримуйте новини Компанії